Salt reading keeps dropping

  • 135 Views
  • Last Post 27 June 2022
BeckyA posted this 02 June 2022

My cell is a T-9 that is 2 years old. Upon opening the pool this season, I intially added 2 40lb bags of salt. I have now added a total of 6 bags, which I have never had to do when opening. All started out just fine but as days went by the reading kept dropping. My pool is 19500 gallons so the perfect range I like to keep it is between 2800-3200. It has gradually fallen and is now reading 1800. In the past I have noticed that when the reading fell below 2700 the "generating" lite would not be on but IT IS ON at the very low reading of 1800. The only flashing lites are "check salt" and "inspect cell".  The cell has been cleaned. The pool as only been open for 30 days now. The cell is a "blueworks" brand. I have taken a water sample to the pool store and my readings were: free chloine 1.85, total chlorine 2.09, salt 3041, ph 7.6, alkalinity 117, stabilizer 171 (this seems high) and phosphates 3520. Could my chemicals been throwing off the salt reading? I do not want to replace something that does not need to be replaced so I'm at a loss as to where to start first. The version of software is 1.58

Order By: Standard | Newest | Votes
JCMC70 posted this 27 June 2022

Hi Becky,

I'm sorry I missed your post 4 weeks ago. Have you been able to resolve your issues?

JakeBrock posted this 27 June 2022

You should talk to a pool expert, because they can tell you more.

word hurdle

 

Close